Literatuur

Literatuur – Premio Letterario

Italiaanse literatuur

Sinds 2008 geven wij cursussen over literatuur. De bedoeling van deze cursus is meer de nieuwere schrijvers gaan ontdekken, daarom lezen we nu boeken van de finalisten van Premio Strega en Premio Campiello. Het niveau van deze leesclub is hetzelfde als van de cursus Gevorderden Plus. Dit betekent dat de cursist zeker 8-10  jaar les gevolgd heeft en de volledige grammatica kan toepassen. Tijdens deze les wordt uitsluitend Italiaans gesproken.

Programma – Leesclub 2020-2021

Voorstel voor het komend seizoen is de roman: STORIA DELLA BAMBINA PERDUTA  van Elena Ferrante.  De geniale vriendin vertelt de geschiedenis van twee vrouwen. Het boek gaat over de relatie tussen Elena en haar beste vriendin Lila . Dit boek is het vierde en laatste    deel van één quadrilogie..

” Geweldige roman die je in één keer uit wilt lezen! “Elena Ferrante maakt indruk met haar gedetailleerde  psychologische dubbelportret en met de prikkelende  evocatie van een Napolitaanse volkswijk in de jaren vijftig.”  **** NRC Handelsblad.

Iedere twee weken ontmoeten we elkaar om over deze roman te praten. Tijdens de les wordt tevens aandacht besteed aan grammaticale constructies en nieuwe woorden. De bijeenkomst wordt door de docent zodanig gestructureerd dat iedere cursist aan bod komt.

  • Dag: 12 woensdagen
  • Startdatum: 9  Oktober 2020
  • Tijd:  14.00 – 15.30  uur
  • Lesmateriaal; Storia della bambina perduta.
  • Kosten: € 170,– exclusief aan te schaffen roman € 15,–

Interessante links